Hogheads består av godt voksne menn som alle er født på 70 tallet og er dermed oppvokst med rock, hardrock og metal gjennom hele livet. Størst påvirkning har nok 80 tallet hatt på oss alle. Vi spiller låter fra band som Iron Maiden, Metallica, Slayer, Black Sabbath, Motorhead, og Judas Priest og da nevner jeg bare i fleng...

Hogheads ble dannet i 2005 og består i dag av Karsten Clausen, Håvard Svensen, Jan Åge Sæternes og Jarle Valvatne. Bandet var frem til 2009 ett rent Tribute-band. Nå er tiden inne for egne låter og pr i dag spiller Hogheads en blanding av egenprodusert og cover på scenen.

 

Karsten spiller bass og gjør sitt på vokal også. Oppvokst på Stords beste vestkant i Sagvåg. Har alltid hatt Maiden som en av de store og dette spiller nok inn ved valg av cover låter.

Spiller på så mye forskjellige basser at det ikke er godt å henge med... Fender, Gibson, LTD, Peavey inn i Trace Elliot med tilhørende TE 4X10 og 1X15. Til effekter går det i diverse pedaler.

 

Håvard er rytme og solo gitarist som også åpner kjeften i ett refreng eller to. Er selvfølgelig oppvokst på vestkanten han også, men har flyttet sørøst i voksen alder... Yngste mann, bare ungdommen, og det viser av og til litt igjen på musikksmaken. Spiller i hovedsak på sin USA Jackson RR1 inn i Engl Invader 150 med 4X12 Engl cab. Bruker TC Electronics G-System til effekter.

Jan Åge er trommeslager som liker å slå hardt. Oppvokst "innante" og er tilflyttet denne perlen på vestsiden av Stord de kaller Sagvåg. Er litt mer prog orientert og henter inspirasjon fra band som Rush, Tool, Maiden & Slayer med flere. Spiller på Tama Superstar & Paiste cymbaler.

 

Sommeren 2013 sluttet Kai Rune og ble erstattet av Jarle Valvatne som rytme gitarist, han spiller forøvrig også i JetFred.

Fødd, oppvokst og bosatt i Justagjerdet på Valvatna, så ekte Sagvågar og kort vei te øving.

Liker seg best på den hardere sida av setlista med Slayer og gammel Metallica som favoritter, men selvfølgelig også oppfostra på Maiden.

Spiller i på Jackson RR3 med EMG inn i en Framus Cobra med 4X12Mesa Rectifier cab.

 

Webmaster ChiefHoghead 2012